Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Íme egy igazi patkány, aki beszèli a nyelvünket.
  2015-05-29 07:39:30, péntek
 
 
Kertész Ákos: Trianonban a magyarság ,,azt kapta, amit megérdemelt"


2015-05-27 09:47
Kertész Ákos: Trianonban a magyarság ,,azt kapta, amit megérdemelt"

Tömény hányinger fog el már e név hallatára is, ismerve viselőjének - oly divatos szóval - identitását. Már ha van ilyenje egyáltalán. Persze nem mindegy, hogy a fentebbi mondat, meg a hozzá hasonlók tömkelege a minap hol jelent meg. Az Amerikai Népszavában. Ez orgánum címében még nem is olyan régen ott állt a ,,magyar" jelző.

Olyan ez, mint a Magyar Zsidó Lexikon esete. E mű eredetileg 1929-ben jelent meg Újvári Péter szerkesztésében. Aztán 1989 után hasonmásban napvilágot látott, de címéből kihagyták a magyar jelzőt. Van ilyen persze, pláne azoknál, akik azt mondják, ubi bene, ibi patria. Ahol a legtöbb a sékel, ott a legjobb. Vagy pláne, ahol minden sékelnél többet fiadzó médiacápaságra van esély.

Ilyesfajta médiacápának képzeli magát Kertész Ákos. (Most hadd ne firtassam eredeti nevét.) Aki hajszálpontosan ugyanazt teszi, mint egykor Göndör Ferenc (Krausz Náthán), Kun (Kohn) Béla sajtófőnöke. Aki a proletárdiktatúra alatt kevesellte a ,,burzsuj" áldozatok számát, majd amikor fordult a kocka, hangos antibolsevistának adta ki magát, a második világégés után pedig őskereszténynek és hős demokratának - ebbeli minőségében többek között Wass Albert és Nyirő József - Szamuely Tibor kedvenc szavával élve - ,,gajdeszbe küldését". Aki mindezt éppúgy ,,üldözött emigráns"-ként tette, mint most Kertész.

De maradjunk most Kertésznél, mármint Ákosnál. A nevezett - jegyezzük meg: nem magyar, amerikai! - orgánum hétfői számában megjelent terjengős irományában (A bukás anatómiája) képletesen elérte a pöcegödör mélyét. Azonban a nagyobb szervi bajt mind nálam, mind olvasóimnál elkerülendő, csak mértékkel fogok belőle idézni.

,,Mit tekintek én bukásnak? 1989-90-ben az ország ölébe hullott a szuverénitás. Ezzel csatlakozhatott volna a fejlett világ fő áramához, a main stream-hez, az euro-atlanti kultúrához, a liberális jogállamok, a parlamentáris demokráciák családjához. De a magyarság ezt a sanszot megbocsáthatatlan módon elpackázta: egy sci-fibe illő szaltó mortáléval visszaugrott az időben, és a Horthy korszaknál kötött ki. Hogy ma Orbán Viktor, Vona Gábor vagy a pityipalkó gyakorolja-e a diktatúrát, tökmindegy; a lényeg, hogy míg a világ 2015-nél tart, Magyarország az ezerkilencszázharmincas - méghozzá a magyar ezerkilencszázharmincas - években jár, és ez a nyolcvan évnél is sokkal nagyobb lemaradás emberi számítás szerint behozhatatlan. Mindörökre."

Hát, ha a Horthy-korszaknál kötöttünk volna ki, most bajban lenne Kertész Ákos. Akkor ugyanis, tetszik, nem tetszik, el kellene mennie - dolgozni. Havat lapátolni, utcát seperni, levelet kézbesíteni, ha már a betűvetés végképp nem megy. No de hol vagyunk ettől?

,,Orbán, ez a moral insanity, aki soha semmiben nem hitt, semmilyen vallása, meggyőződése, erkölcse, ideológiája nem volt, csak egyet akart konokul: totális hatalmat. És ami a hatalommal jár: kompenzálni minden sérelemért és kudarcért, ami pelenkás kora óta érte. Gyanítom, hogy még a korlátlan szabadrablás, a levegővétel természetességével űzött korrupció is csak másodlagos cél. Az első a hatalomgyakorlás kéje és mámora, a permanens sikerélmény, hogy minden szavára - mit szavára, minden gondolatára! - fanatikus alattvalók serege ugrik."

Kertész beszél erkölcsiségen kívüliségről, ő nyilatkoztatja ki, ki moral insanity! Ha nem lenne tragikus a helyzet a mindenkori Kertészék miatt (Ákos csak egy a sorból), menten rekeszizomgörcsöt kapnék.
Hírdetés

Maradjunk azonban a Horthyhoz való ,,visszacsatolás"-nál! ,,A visszacsatolás Horthyhoz szent Antall Józseffel kezdődött. Miért is avatjuk ma szentté? Nem csak azért, mert idejében meghalt. Azért is, mert ahhoz képest... szóval a nyilas Csurkához képest, a nyíltan náci Boross Péterhez képest, pláne Orbán Viktorhoz képest, hát már-már szentnek tekinthető.Ahogy Lenin is Sztálinhoz képest, ahogy Mussolini Hitlerhez képest, ahogy még Horthy Miklós is Szálasihoz képest mégiscsak ugye... szinte szerethető volt."

Boross Péter ,,nyíltan náci". Nem, erre még reagálni sem illik. Miként arra sem, hogy ,,Horthy Magyarországa pedig még a Bethlen konszolidációval följavítva is, akárhogy szépítjük: klerikál-feudális fasizmus volt", meg hogy ,,Horthy egymillió ember haláláért felelős, mindenben kiszolgálta a nácikat", akit ezért háborús bűnösként ,,ki kellett volna végezni". Ha ezt tennénk, azt a látszatot keltenénk ugyanis, mintha az így nyilatkozót épelméjűnek tekintenénk.

De nem kevésbé árulkodó az alábbi mondat:

,,A baloldal három cikluson keresztül nem volt képes buldózerekkel kiforgatni a magyar földből ezt a szimbolikus mocskot, ezt a fertőzetet, mert mással, a zsebek megtömésével, harácsolással, korrupcióval volt elfoglalva."

Nem tudom, ki emlékszik még rá, de legjobb tudomásom szerint ilyet utolsójára a kilencvenes évek derekán Eörsi (Schleiffer) Istvántól hallottunk, aki szerint a Kádár-korszak legnagyobb bűne az volt, hogy a leginkább Csurka István által fémjelzett szélsőjobboldalt nem küldte a történelem szemétdombjára.
A legárulkodóbb mondat azonban, hogy Trianonban ,,ordító igazságtalanság a nemes magyar nemzetet nem érte. Az öntelt, xenofób, az összes szomszédját lenéző és megvető, a magyar szupremácia álomvilágában andalgó magyarság azt kapta, amit megérdemelt."

Szóval Trianonban a magyarság ,,azt kapta, amit megérdemelt".Amint ígértem, csak mértékletesen idézem Kertészt, noha minden egyes mondata szó szerint bicskanyitogató. A mérték pedig a fentebbi mondattal betelt, legalábbis nálam. Mondhatnók, kár szót fecsérelni reá tovább. Csakhogy ez teljesen nem így van. Kertész ugyan az óceánon túl eregeti szennyesét, de azért vannak jócskán, akik itt teszik ezt - és korántsem csak például Krausz Tamás. Nálunk, ebben az ugyebár nyilas, náci, antiszemita, homofób országban.

,,Ahonnan enni kapunk, oda nem piszkítunk" - idéztem már, ki tudja hányadszor, a népi bölcsességet. Még óceánról túlról sem. Ámde a jelek szerint ez csak azoknál van így, akiknek volt gyermekszobájuk. Viszont mindezek után hadd ne kelljen kibarchobáznom, mi az, amit leginkább megérdemelne - Kertész Ákos


http://nemzeti.net/kertesz-akos-trianonban-a-magyarsag-azt-kapta-amit-megerdemelt -3120286.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szélsőjobboldalt, hatalomgyakorlás, konszolidációval, őskereszténynek, hajszálpontosan, igazságtalanság, csatlakozhatott, szerkesztésében, gyermekszobájuk, bicskanyitogató, médiacápaságra, szemétdombjára, nyilatkoztatja, kibarchobáznom, visszacsatolás, buldózerekkel, erkölcsiségen, álomvilágában, legárulkodóbb, harácsolással, mértékletesen, behozhatatlan, magyarországa, parlamentáris, médiacápának, szabadrablás, szuverénitás, visszaugrott, magyarország, korrupcióval, bölcsességet, demokratának, megtömésével, meggyőződése, megérdemelne, kívüliségről, magyarság „, fentebbi mondat, hozzá hasonlók, magyar jelzőt, proletárdiktatúra alatt, második világégés, nevezett –, bukás anatómiája, pöcegödör mélyét, nagyobb szervi, ország ölébe, fejlett világ, main stream-hez, euro-atlanti kultúrához, liberális jogállamok, parlamentáris demokráciák, Kertész Ákos, Amerikai Népszavában, Magyar Zsidó Lexikon, Újvári Péter, Göndör Ferenc, Krausz Náthán, Wass Albert, Nyirő József, Szamuely Tibor, Orbán Viktor, Vona Gábor, Antall Józseffel, Boross Péterhez, Orbán Viktorhoz, Ahogy Lenin, Mussolini Hitlerhez, Horthy Miklós, Boross Péter, Horthy Magyarországa, Csurka István, Szóval Trianonban, Krausz Tamás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Jó éjszakát  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ébredj  Emberként automatikusan értéke...  A fák lelke  Facebookon kaptam Gizike bar...  Nehezen engedem  Idézetek a barátságról  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  William Shakespeare idézet  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Az udvariasság alapja: önismer...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Ébredj  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Mindenünk, amink van, amit sze...  Miért nem menti meg Jézus...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Búzaszentelés  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  Amit átélünk,  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Krisztinától  Naplemente  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A könnyek összegyűjtése  A világnak égető szüksége van ...  Ébredj  Sokkal bölcsebb a természet,  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Két ember becsülete  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Vannak arcok  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Volt egy... 
Bejegyzés Címkék
magyarság &#8222, fentebbi mondat, hozzá hasonlók, magyar jelzőt, proletárdiktatúra alatt, második világégés, nevezett &#8211, bukás anatómiája, pöcegödör mélyét, nagyobb szervi, ország ölébe, fejlett világ, main stream-hez, euro-atlanti kultúrához, liberális jogállamok, parlamentáris demokráciák, sanszot megbocsáthatatlan, sci-fibe illő, pityipalkó gyakorolja-e, világ 2015-nél, nyolcvan évnél, betűvetés végképp, moral insanity, korlátlan szabadrablás, hatalomgyakorlás kéje, permanens sikerélmény, mindenkori Kertészék, visszacsatolás Horthyhoz, nyilas Csurkához, nyíltan náci, látszatot keltenénk, alábbi mondat, baloldal három, magyar földből, szimbolikus mocskot, zsebek megtömésével, kilencvenes évek, leginkább Csurka, történelem szemétdombjára, legárulkodóbb mondat, nemes magyar, összes szomszédját, magyar szupremácia, mérték pedig, fentebbi mondattal, ugyebár nyilas, népi bölcsességet, jelek szerint, szélsőjobboldalt, hatalomgyakorlás, konszolidációval, őskereszténynek, hajszálpontosan, igazságtalanság, csatlakozhatott, szerkesztésében, gyermekszobájuk, bicskanyitogató, médiacápaságra, szemétdombjára, nyilatkoztatja, kibarchobáznom, visszacsatolás, buldózerekkel, erkölcsiségen, álomvilágában, legárulkodóbb, harácsolással, mértékletesen, behozhatatlan, magyarországa, parlamentáris, médiacápának, szabadrablás, szuverénitás, visszaugrott, magyarország, korrupcióval, bölcsességet, demokratának, megtömésével, meggyőződése, megérdemelne, kívüliségről, olvasóimnál, levegővétel, megerdemelt, identitását, szupremácia, sajtófőnöke, antiszemita, hasonmásban, szomszédját, demokráciák, családjához, gondolatára, megérdemelt, kompenzálni, viselőjének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.